четверг, 27 апреля 2017 г.

«Хто володіє інформацією, той володіє світом».


Ці слова Уінстона Черчеля відомі кожному з нас ще з шкільної лави. Але чи замислювалися ми з вами коли-небудь про актуальність цих слів?

Щодня ми стикаємося з нескінченною кількістю інформації. Для того аби майже будь-яку наукову довідку, нам достатньо мати комп'ютер та можливість зайти в Інтернет. "Загуглити" можна все що завгодно. В еру Інтернету люди вже потроху забувають про наявність бібліотек, навіть за допомогою смартфону можна знайти швидко багато того, що є у бібліотеці, без зайвих зусиль. 

Будучи студенткою, можу впевнено сказати, що Інтернет - не розкіш, а засіб який робить студентське життя простішим. За допомогою вищеназваного помічника можна:
  • знайти потрібну інформацію;
  • поділитися нею;
  • зв'язатися з викладачем та багато іншого.
На щастя, наш університет має достатні інформаційні ресурси. У бібліотеках наявна велика кількість книг, та є аудиторії та читальні зали з комп'ютерами, що дають студентам змогу долучитися до інформації світового масштабу.

Але чи завжди ми використовуємо інформаційні технології для того, аби збагатити себе необхідною інформацією?

Дуже часто ми витрачаємо час, зависаючи в соціальних мережах, викладаючи власні фото, та розповідаючи деталі з власного життя на загал. Чи замислювалися ви, що ця інформація може бути використана у різних цілях? При написанні якихось особистих деталей з власного життя, завжди необхідно пам'ятати, кому доступна ця інформація.

Не новина, що порушення авторських прав - досить часте явище, не зважаючи на те, що це карається законом. 

Учні, студенти, усі хто якось пов'язаний з рефератами, курсовими, дипломними роботами - знають, як важко інколи написати самому та якою спокусливою є комбінація клавіш "Ctrl+C" та "Ctrl+V". 

Скільки "піратських" "Windows" встановлено, я мовчу вже про звичайні програми, які легше завантажити з піратського сайту, ніж купити з ліцензією. Так само і з книгами, фільмами та всім іншим.

Уінстон Черчель безперечно правий у своїх висловлюваннях, але інформація - це не лише ключ, а й зброя. Володіючи нею, необхідно знати, як нею користуватися. 

4 комментария:

  1. дякую за вашу статтю. Тема вашої роботи дуже актуальна на сьогодні. Продовжуйте писати і далі.

    ОтветитьУдалить
  2. Мені сподобався твій пост. Тема актуальна, матеріал викладено логічно,послідовно та цікаво. Згодна з тим, що інформація в наш час- важлива частина життя. Продовжуй писати, в тебе це добре виходить! Успіхів;)

    ОтветитьУдалить
  3. Дійсно, тема актуальна і вічна. Інформаційні технології завжди будуть допомагати та полегшувати нам професійне та буденне життя.
    Дуже вдало написана стаття. Було цікаво читати.

    ОтветитьУдалить
  4. Не можна заперечити актуальність теми, адже, сучасне суспільство вже важко уявити без інформаційних технологій. Полегшують сприйняття наведені приклади з власного досвіду, що робить статтю схожою до бесіди з читачем. Дякую за Вашу роботу, що, без сумніву, виконана на високому рівні!

    ОтветитьУдалить

Рефлексія Модуль 4

У цому модулі ми обговорили приклади Основних запитань за допомогою Інтернет- сервісів. Цікавим було створення першого варіанту плану оціню...